ORGANIC CHEMISTRY

ORGANIC CHEMISTRY
وبـلاگ شیمی  
قالب وبلاگ
لینک های مفید
مشاهده کامل جدول ليگ برتر ايران

 

گرایش ها وابعاد مختلف دوره در کارشناسی ارشد

  

  • شيمي آلي

واژه " آليباقيمانده از روزگاري است که ترکيبهاي شيميايي را، بسته به اين که از چه محلي منشاء گرفته باشند، به دو طبقه غير آلي و آلي تقسيم مي‌کردند. ترکيبهاي غير آلي، ترکيبهايي بودند که از مواد معدني بدست مي‌آمدند. ترکيبات آلي، ترکيبهايي بودند از منابع گياهي يا حيواني. يعني از مواد توليد شده به وسيله ارگانيسمهاي زنده بدست مي‌آمدند.اما با سنتز اوره از مواد معدني که يک ترکيب آلي است اين طبقه بندي صرفا" براي آساني کار مي باشد.

شيمي آلي شيمي ترکيبات کربن است كه وسيع ترين طيف ترکيبات را دارد.

         شيمي تجزيه

شيمي تجزيه شامل جداسازي، شناسايي و تعيين مقدار نسبي اجزاي سازنده يک نمونه از ماده است. شيمي تجزيه نقشي حياتي را در توسعه علوم مختلف به عهده دارد، لذا ابداع فنون جديد تجزيه و بسط و تکامل روشهاي تجزيه شيميايي موجود، آنقدر سريع و گسترده است که اندکي درنگ در تعقيب رويدادهاي تازه سبب بوجود آمدن فاصله‌هاي بسيار زياد علمي خواهد شد. نقش اين فنون در فعاليتهاي توليدي روز به روز گسترده‌تر و پردامنه‌تر مي‌گردد. امروزه، کنترل کيفيت محصولات صنعتي و غير صنعتي ، جايگاه ويژه‌اي دارد که اساس اين کنترل کيفيت را تجزيه‌هاي شيميايي انجام شده به کمک روشهاي مختلف تجزيه‌اي تشکيل مي‌دهد.

         شيمي فيزيک

شيمي فيزيک بخشي از علم شيمي است که در آن، از اصول و قوانينفيزيکي، براي حل مسائل شيميايي استفاده مي‌شود. به عبارت ديگر، هدف از شيمي فيزيك ، فراگيري اصول نظري فيزيک در توجيه پديده‌هاي شيميايي است. براي آشنايي بيشتر با علم شيمي فيزيک، بايد با زير مجموعه‌هاي اين علم آشنا شويم و اهداف اين علم را در دل اين زير مجموعه‌ها بيابيم.

  • شيمي معدني 

 شاخه بزرگي از علم شيمي است که بطور کلي شامل بررسي، تحليل و تفسير نظريه‌هاي خواص و واکنشهاي تمام عناصر و ترکيبات آنها به غير از ترکيبات آلي مي باشد.به عبارت ديگر مي‌توان چنين اظهار نظر کرد که شيمي معدني کليه موادي را که از جمله ترکيبات کربن نباشند، به استثناي اکسيدهاي کربن و دي‌سولفيد کربن دربرمي‌گيرد.

  • نانو شيمي

  براي شروع بهتر است تعريفي عام از علم فناوري نانو داشته باشيم. اين فناوري پديده هزاره سوم مي باشد و ورود به اين عرصه اجتناب ناپذير است. در واقع اين زمينه را نمي توان به عنوان رشته جديدي معرفي کرد بلکه رويکردي جديد به کليه علوم و فنون موجود در مقياس نانو است .اگر از ديدگاه شيمي و مهندسي شيمي به فناوري نانو نگريسته شود، مي توان گفت رشته نانو شيمي تقريباً در تمامي علوم و فنون به کار مي رود.به  عبارت ديگر در زمينه هاي مختلفي از جمله سوخت، پليمر، رنگ، ساخت و ساز، پوشاک، دارو، غذا و به طور کلي هر آنچه که به شيمي و مهندسي شيمي مر بوط مي شود، مي توان از مزاياي اين فناوري بهره جست. به طور کلي توجه به کليه علوم و فناوري هاي موجود در مقياس نانو و کار و توليد در اين مقياس براي

  • فيتوشيمي

فيتوشيمي دانش بررسي و مطالعه تركيبات شيميايي گياهي است. به بيان ديگرمي توان گفت شاخه اي از علم شيمي است كه موضوع آن، مطالعه تركيبات شيميايي گياهان است. از جمله اين تركيبات، متابوليت هاي ثانويه گياهي است. در مفهومي اختصاصي تر، فيتوشيمي با شيمي گياهان دارويي مرتبط است و در طول قرون متمادي بسياري از تركيبات گياهي نقشي اساسي درصنايع داروسازي داشته اند. تكنيك هاي رايج دراين علم عبارتند از: استخراج و جدا سازي، تغليظ، آناليز و تكنيك هاي كروماتوگرافي و الكتروفورزكه در نهايت شناخت فرمولهاي دقيق ساختاري و مسيرهاي بيوسنتزي را امكان پذير مي سازد. شواهد فيتوشيميايي از جمله شواهد و صفات مورد استفاده در طبقه بندي هاي فيلوژنتيكي هستند، به گونه اي كه در گونه هاي داراي قرابت و خويشاوندي با يكديگر، تركيبات مشابهي يافت مي شود اما هميشه نيز اين گونه نيست.

  •  شيمي كاربردي
اين گرايش شامل دروس کاربردي شيمي در صنعت است. اگر چه در گرايش شيمي کاربردي درس‌هاي تئوري شيمي نيز تدريس مي‌شود اما تعداد واحدهاي درس‌هاي کاربردي در اين گرايش بيشتر است و تعداد واحدهاي درس هاي تئوري آن کمتر از شيمي محض است. يک شيميست کاربردي با توجه به اينکه در اصل يک شيميست بوده (متجاوز از 70 درصد دروس مشترک با شيمي محض گذرانده) و در جنب آن با زبان و اصلاحات مهندسي صنعتي و مهندسي آشنايي دارد، دستاوردها و نتايج پژوهش‌هاي شيمي محض را مرور کرده و بخشي از آن‌ها را که کاربردي و قابل پياده شدن در صنعت تشخيص دهد، جدا کرده و در يك الگوي نيمه صنعتي (پايلوت) آزموده و نسبت به امکان اجراي پروژه در اشل صنعتي اظهار نظر مي‌کند. بنابراين، پس از آنکه فرآيند نويني توسط شيميست محض در اشل آزمايشگاهي گزارش شد، مراحل بعدي و رساندن فرآيند به مرز صنعتي يه شيميست کاربردي واگذار مي‌شود. طرحهاي موفق شيميست کاربردي براي پياده شدن در صنعت و طراحي تاسيسات به مهندس شيمي يعني کسي که در اصل يک مهندس است (متجاوز از 70 درصد دروس گذرانده مهندسي بوده) و به طور جنبي با زبان و اصطلاحات شيمي آشنا است، محوّل مي شود. در اين مرحله از کار، موضوع انتقال حرارت و انتقال جرم جزء مشکل ترين بخش پروژه به حساب مي آيد. مواد خام اوليّه بجاي آنکه با دست حمل شوند بوسيله پمپ يا وسايلي نظير آن به راکتور منتقل مي شود. کنترل کيفيت هواي داخل کارخانه بايستي در حد استاندارد هاي تعيين شده توسط مراجع محيط زيست باشد. جمع آوري و دفع ضايعات و محصولات جنبي بدردنخور بايستي مطابق اصول مشخصي انجام گيرد.

 توانايي‌هاي لازم براي داوطلبان 

طرح، نظارت و اجراي طرح‌هاي تحقيقاتي.

مسئوليت و ارائه خدمات در آزمايشگاه‌هاي كنترل كيفي.

ارائه خدمات آموزشي در سطح دانشگاه‌ها، دبيرستان‌ها و موسسات آموزشي.

ارائه طرح‌هاي پژوهشي به منظور استفاده از منابع اوليه.

ارائه خدمات در كارخانجات پتروشيمي، پلاستيك، لاستيك، رنگ و رزين، الياف، صنايع غذايي، صنايع دارويي، بهداشتي و شوينده‌ها.

عهده‌دار شدن مسئوليت هدايت آزمايشگاه‌ها و كمك به امر تدريس شيمي در دانشگاه‌ها.

شيمي رشته‌اي است كه هم براي فارغ‌التحصيلان شيمي و هم براي افراد مختلف جامعه موقيعت شغلي ايجاد مي‌كند. براي مثال با ايجاد هر شغل در صنعت پتروشيمي حدود بيست شغل در صنايع پايين دستي و وابسته به وجود مي‌آيد. 
 

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ چهار شنبه 19 بهمن 1390برچسب:گرایشهای شیمی, ] [ 1:54 ] [ عبدالرحمن طه زاده ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

به وبلاگ خود خوش آمدید
امکانات مفید




در اين وبلاگ
در كل اينترنت
امکانات وب

ورود اعضا:

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 7
بازدید ماه : 533
بازدید کل : 1913
تعداد مطالب : 36
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1